Terugblik: foto’s

Benieuwd naar foto’s van the Passion? Bekijk het op onze pagina op Facebook of Instagram (klik op de link of zoek op Samenwerkende kerken Leidsche Rijn) en houd hem in de gaten!

Terugblik: verslag

Lees in de media een verslag van de tweede editie van the Passion Leidsche Rijn:

Over het event

Hoi buurtgenoot! 
Genoten van the Passion? En/of interesse om rondom Pasen naar de kerk te gaan? Kijk op onze pagina Pasen in de kerk om in de komende periode een dienst bij jou om de hoek te bezoeken. 
Of, napraten over the Passion Leidsche Rijn? Ga in gesprek met de buurtdominees Martin-Jan of Jan Peter. E-mail naar passion@rijnwaarde.nl.

The Passion is uitgegroeid tot een begrip in Nederland. Het is voor veel Nederlanders de ultieme voorbereiding op Pasen. Op zaterdag 23 maart 2024 is The Passion, het verhaal van hoop, voor de tweede keer met een eigen editie in Leidsche Rijn. Het event is bedoeld om met elkaar als wijkbewoners samen op een eigentijdse wijze het ‘passieverhaal’ te beleven en elkaar te ontmoeten. 

Muziek van band Invited en het verhaal door verteller Rick Willemsen

Het concert van the Passion is gegeven door de band Invited, een band die bestaat uit mensen uit Leidsche Rijn. De liedjes die in eerdere edities ook in de landelijke Passion geweest zijn, passereerden de revue. Rick Willemsen, in het dagelijks leven leraar op een basisschool in Leidsche Rijn, was de verteller. Hij zei hierover: “Ontzettend gaaf om dit jaar de verteller te mogen zijn. The Passion is echt iets wat we altijd kijken, omdat de verbinding tussen krachtige moderne muziek en het heftige oude verhaal van Jezus’ lijdensweg zo prachtig weet te combineren. Ik voel me vereerd dat ik dit mag doen!”


Foto: Kort en Krachtig online

Overdag: het kruis bezoeken

In aanloop naar de landelijke Passion op Witte Donderdag was er the Passion Leidsche Rijn – georganiseerd door de samenwerkende kerken van Leidsche Rijn-Vleuten-De Meern. Zaterdag 23 maart 2024 stelden vanaf 11.00 uur mensen een groot verlicht kruis op, op het Brusselplein. Iedereen was welkom om erbij te zijn en om het kruis tussen 11 en 19.30 uur te bezoeken. Het bood gelegenheid voor bezinning en ontmoeting rond het bekende, witte kruis. Je kon een kaartje schrijven voor iemand die bemoediging nodig heeft. Er was ook alle ruimte om gedachten te delen, vragen te stellen of gewoon even stil te worden. En om in gesprek te gaan.

’s Avonds: processie en concert (kosteloos en overdekt)

Om 19.45 uur startte de processie van het Brusselplein naar het Berlijnplein. Op het Berlijnplein was een podiumprogramma is met muziek, vertelling en beeld, die begon om 20.30 uur. Dit was gratis toegankelijk. En, handig: het was overdekt.

Alles op een rij over 23 maart en contact

  • Vanaf 11.00 uur op Brusselplein
  • Om 19.45 uur start processie naar Berlijnplein
  • Van 20.30-22.00 uur concert op Berlijnplein
    (gratis toegang en overdekt)

E-mail bij vragen naar passion@rijnwaarde.nl

Napraten over the Passion Leidsche Rijn? Ga in gesprek met de buurtdominees Martin-Jan of Jan Peter. E-mail naar passion@rijnwaarde.nl.


Foto’s op de afbeelding door Fotorijk

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door het initiatievenfonds van de gemeente Utrecht.