Terugblik Lichtjesroute 2023

Sfeervolle Lichtjesroute: verhaal van kerst verbindt

Zo’n 4.000 mensen uit Leidsche Rijn namen afgelopen zaterdag weer deel aan de jaarlijkse Lichtjesroute. Meer dan 200 vrijwilligers uit 8 kerken en van het Leger des Heils begeleidden dit verbindende evenement. Een route die elk jaar weer bestaat uit zo’n 1.750 aaneengesloten glazen potjes, met daarin een waxinelichtje. Sponsoring door lokale ondernemers en het initiatievenfonds van de gemeente Utrecht maakten de organisatie financieel mogelijk.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Op zoek naar het kindje Jezus

Met het thema ‘Ga je mee op zoek?’ kon iedereen die dat wilde vanaf Castellum Hoge Woerd op zoek naar het kindje Jezus; het is de opdracht die Koning Herodes in het begin geeft. Langs de route ontmoetten mensen vervolgens de wijzen uit het oosten, Jozef en een paar Romeinen. Verderop waren de schaapherders te zien met de engel, die het goede nieuws brengt. Bij basisschool Driekoningen zong een koor en in de Mariakerk konden mensen een kaarsje aansteken.

Wensbomen met wensen en gebeden

De route eindigde in de Marekerk. Daar konden knutselen en was er chocomel, warme glühwein en live muziek van een band. De wensbomen werden volgehangen met kaartjes waarop gebeden waren geschreven: wens tot vrede, voor iedereen een plek om te slapen, gezondheid, dat mensen lief zijn voor elkaar.

‘Ik heb Jezus gevonden’

Robert Boersma van de organisatie geeft aan veel positieve reacties te hebben gekregen van deelnemers: “Mensen hebben genoten van de sfeer, van de toneelstukjes langs de route en van de goede begeleiding. We vinden het mooi om te zien dat het indrukwekkende verhaal van kerst voor verbinding in de wijk blijft zorgen.” Na afloop kwam een jongetje van een jaar of 5 naar hem toe, vertelt Boersma: “Hij zei zacht: ‘Ik heb Jezus gevonden’.”

 Lichtjesroute: zaterdag 16 december 2023

Ook dit jaar is er weer een Lichtjesroute in Leidsche Rijn. Kom in de kerstsfeer door op zaterdag 16 december 2023 vanaf 17.00 uur de Lichtjesroute te wandelen! De wandeling begint bij Castellum en eindigt bij de Marekerk in de Meern.
Vanaf 17.00 start er elke 5 minuten groep, de laatste groep vertrekt om 19.30 vanaf Castellum.  Tijdens de route van ong. 2 km vanaf Castellum in Leidsche Rijn word je in groepjes mee op reis genomen door middel van een levend kerstverhaal. Op verschillende punten tijdens deze wandeling zal je verrast worden door zang, theater, humor, lekkers en natuurlijk vele, vele lichtjes! Dit event is gratis en is geschikt voor klein en groot.
Lees meer op lichtjesrouteleidscherijn.nl